2016 – Modevisningen Marja Kurki 40 år

I augusti firade man Marja Kurkis 40 år som designer med en  modevisning på Musikhuset. Visningen genomfördes av två stigande stjärnor inom finsk design, Laura Juslin och Lilli Maunula.

Den moderna och fräscha visningen förtrollade publiken och fick den att se den klassiska sidenscarfen på ett helt nytt sätt.

2015 – LANSERING AV MARJA KURKIS SMYCKESKOLLEKTION

Hösten 2015 lanserade Marja Kurki sin första smyckeskollektion. Den stilrena och trendiga kollektionen bygger på förstklassiga råvaror, bl.a. guld, silver och pärlor. Smyckeskollektionen kompletterar Marja Kurkis sortiment av förstklassiga siden-, ull- och läderprodukter.

2014 – Första Butik i Beijing

I juli 2014 öppnar Marja Kurki sin första butik i Kina. Den eleganta butiken på 80 m2 öppnas i Solana Shopping Park i Beijing, som är populär bland unga vuxna. Butiken är inredd i minimalistisk, skandinavisk stil.

Förutom sidenscarfar omfattar sortimentet ett stort urval av diverse accessoarer från hattar till solglasögon och lädervaror.

2013 – Nya glaggskeppsbutik på Norra Esplanaden

Marja Kurki firar invigningen av sin nya flaggskeppsbutik på Norra Esplanaden i Helsingfors i augusti 2013. Flaggskeppsbutiken, som ligger på samma gata som de mest ansedda modehusen och butikerna med finländska designmärken, representerar det etablerade finländska designhuset med värdighet.

Utöver kvalitetsprodukter i siden och ull består butikens sortiment av Marja Kurkis lekfulla och färgglada skinnväskor, som den modemedvetna kan bära under armen.

2012 – Marja Kurki till Sydkorea

År 2012 öppnar Marja Kurki en egen butik som specialiserat sig på väskor och skinnkläder i den trendiga sydkoreanska huvudstaden Seoul. Väskorna dekorerade med en lyckoskalbagge i guld blir mycket populära i landet. Sedan dess har Marja Kurki fortsatt att utveckla sitt väsksortiment och lanserat designväskorna även i Finland.

2010 – Världsutställningen i Shanghai

Världsutställningen, som hölls för första gången i London 1851, arrangeras 2010 i Shanghai i Kina. Där har Marja Kurki sin egen utställning. World Expo, som presenterar design, kultur och de senaste tekniska och ekonomiska trenderna, är ett internationellt storevenemang och något att vara stolt över för det arrangerande landet.

2006 – Jubileumsår för företaget Marja Kurki

År 2006 är ett jubileumsår för Marja Kurki. Företaget firar sitt 30-årsjubileum, deltar med egen utställning i Design Forum och får ta emot den finländska modebranschens pris den Gyllene Klädhängaren för att ha främjat och framgångsrikt exporterat finländsk design.

2003 – Modevisning i Helsingfors

Höjdpunkten under 2003 är modevisningen i Helsingfors, där Marja Kurkis kollektioner bärs av finländska toppmodeller. På modevisningen uppträder även den finländska prima ballerinan Minna Tervamäki med ett eget dansnummer.

1997 – Utställning i Washington

På Finlands ambassad i Washington arrangeras en utställning med Marja Kurkis design. Den ståtliga ambassadbyggnaden ger en fin inramning för de färgglada scarfarna.

1996 – Jubileumsutställningen på Gallen-Kallela-museet

Marja Kurki firar företagets 20-årsjubileum. Jubileumsutställningen äger rum på Gallen-Kallela-museet.

1994 – Verksamhet i Kina startar

Marja Kurki startar verksamhet i Kina. De högkvalitativa sidenscarfarna av finländsk design uppmärksammas av den kinesiska publiken, som gillar den kvinnliga stilen.

1991 – Företaget tillbaka till Kurki familj

Marja Kurkis son Tapani Kurki köper tillbaka företaget av Amer och återför det i familjens ägo. Marja Kurki fortsätter som designer i verksamheten.

1988 – Marja Kurki säljer företaget

Marja Kurki säljer det företag som hon grundat till Marimekko, som ägs av Amer.

1988 – Första Marja Kurki butik

1988 öppnar Marja Kurki sin första butik i en gammal stämningsfull byggnad i rött tegel på Skatudden i Helsingfors.

1986 – Tranedans affich tilldelas priset av NY MoMA

Marja Kurkis affisch Tranedans tilldelas priset Award of Excellence av New York Museum of Modern Art. I den tävling som anordnas av museet utses Marja Kurkis affisch till en av vinnarna bland 24 000 tävlingsbidrag, av vilka endast 218 fick pris och blev publicerade i museets årliga utgåva av Design Annual Yearbook.

1980 – Avtal med China Silk

Marja Kurki ingår avtal med China Silk om ensamrätten till sidenleveranser.

1976 – Marja Kurki grundar företaget

© 2017 Marja Kurki